zondag 16 januari 2011

Creastage Dworp

De creastage in Dworp zou een 4 -daags muzisch hoogtepunt worden.
Een periode waarin we alles wat we tot nu geleerd hebben, zouden omvormen tot een zelfgemaakte opera, workshops voor kinderen en nog veel meer.
Om het gemakkelijk te maken ga ik deze 4 dagen eens overlopen.

Dinsdag stond in het teken van opera. De bedoeling was om een eigen opera in elkaar te boksen.
Alle goeie ideeën komen voort vanuit een brainstorm dus daar begonnen we dan ook meteen mee.
Verrassend genoeg kwam daar vrij snel onze verhaallijn uit voort: het zou een aangepaste versie van het verhaal van de minotaurus worden.
De rollen werden verdeeld onder: Menchu, Karen, Eveline, Lieselot, Stefaan en ikzelf.
Het verhaal werd een paar keer geoefend en voorzien van een klankje zodat we vrij snel klaar waren met onze eerste versie. Later zal dit nog geferfectioneerd worden.
hieronder toon ik alvast het eindresultaat



Als afsluiter werd er nog een nachtelijke wandeling gemaakt waarbij er tijd werd gemaakt om nog enkele boeiende gesprekken te voeren.

Woensdag was er de mogelijkheid om de opera op het grote podium te oefenen. Er stond allerlei media en materiaal ter beschikking om het stuk een professionele glans te geven.
Daarnaast moest er ook gezorgd worden voor workshops die konden dienen om de lokale jeugd muzisch te voorzien. Deze workshops werden bedacht door 3 groepen van elk 6 studenten.
Uiteindelijk kwamen we terecht bij: maskers maken, spreekkoren en bewegingsexpressie.


De minotaurus en de witte stier
Naarmate de zon zakte kwam de grote voorstelling steeds dichterbij. We waren ondertussen voorzien van attributen en dergelijke.
Iedereen was enorm enthousiast om zichzelf in de kijker te spelen en dat viel me toch wel op. Er werden verschillende pluimen uitgedeeld en dat deed iedereen toch wel stralen. Deze avond was, al had ik het niet op voorhand verwacht, een van de hoogtepunten van deze 4-daagse.

Op donderdag konden we de leerlingen van 4, 5 en 6 van de plaatselijke school verwachten.
Spelbreker van dienst waren de weergoden. Al vanaf het begin van onze aankomst verpesten ze het beetje. Gelukkig waren de kinderen zeer enthousiast en haastten we ons naar binnen waar we meteen konden starten met de grote groep in 3 te delen. We werkten namelijk met een doorschuisysteem. Onze workshop bestond dus uit maskers maken. Met wat gezellige en inspirende muziek op de achtergrond vlogen de minuten voorbij.
Ondertussen had ik al enkele bijzondere exemplaren gespot. De fantasie van een kind is eindeloos dit was daar nog maar eens een voorbeeld van.
Ondertussen was het tijd geworden om de batterijen op te laden met een stevige maaltijd.
Daarna was het tijd voor de kinderen om zelf een 'opera' in elkaar te steken.
Blijkbaar lag de maaltijd nog een beetje zwaar op de maag want de sessie kende een trage start. Uiteindelijk kwam de groep met een leuk verhaal op de proppen en werd het tijd om dit in te oefenen.

De grote groep kwam terug samen en de 3 'opera's ' werden opgevoerd. ik moet toegeven, er waren enkele pareltjes bij.
Ondanks het vele plezier kwam er toch een einde aan al dit muzisch genot. De kinderen vertrokken met een goed gevoel richting school en wij konden daarna nog even napraten.

Als avondactiviteit stond een film gepland. Niet meteen mijn eerste keus maar ik konden hem best nog smaken...
Maar hét grote vuurwerk moest in de avond nog volgen. Alle dames zagen er weer piekfijn uit en waren allen klaar om er een mooie avond van te maken. De afloop laat zich raden: een avond vol plezier en ook één van onze laatste samen.



'Stijldans'












Is het nu al gedaan? NEEEEE

Vrijdag kan je dan weer omschrijven van de ontnuchtering. Nee, niet van de sapjes maar wel van het gedacht dat alles erop zat. Zijn we nu al vrijdag? Helaas wel. Als laatste opdracht mochten we onze eigen muzische groei aan elkaar voorstellen.
Vaststelling: we zijn met zen allen toch wat meer muzisch geworden !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten